Kayseri Yağlaması
Malzemeler:
Yarım kg un
1/2 paket hazır maya
Tuz
Aldığı kadar su
İç harcı:
Yarım kg kıyma
2-3 sivri biber
3-4 tane domates
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
bir tatlı kasigi biber salçası
1/2 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
İsteğe göre pulbiber
Sıcak su
Servis için:
Yoğurt
Sarımsak
Un,maya, tuz ve aldığı kadar suyu kullanarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru nemli bir bezle ortup dinlenmeye bırakıyoruz.
Sıvıyağda kıymamızı kavuruyoruz. Sonra soğan,biber, domates ve salçamızı ekleyerek kıymamızı pişiriyoruz. Yarim su bardagindan biraz fazla sicak suyumuzu kıymamıza ilave edip iyice pişmesini sağlıyoruz.
Suyunu çekmesine yakın baharatlarını katip altını kapatıyoruz.
Hamurumuzu bezelere ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Teflon tavada yagsiz pişiriyoruz.Pişen hamurları soğumaması için bir sofra bezine sarıyoruz.
Servis tabağına bir hamur bir kıymalı harç olacak şekilde üst üste tüm malzemeyi döşüyoruz. Bütün malzemeyi kat kat döşedikten sonra dörde bölüyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip sararak yiyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder