Kaşar Dolgulu Köfte
Malzemeler
Köftesi için;
500 gr. kıyma
4 yemek kaşığı irmik
Yarım çay bardağı kuru ekmek içi yada galeta unu
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kimyon,
1 cay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam kekik
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ
Yarım çay kaşığı karbonat
İçi için
1 su bardağı rendelenmiş yada ince küçük parmak boyunda doğranmış kaşar peyniri
Yapılışı
Kıymayı yoğurma kabına alın.
İçine köfte için olan tüm malzemeyi katıp en az 6-7 dk. yoğuruyoruz.
Bir saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Köfteyi elimizde avuç içi büyüklüğünde incelterek açıp, içine kaşar rendesi koyup uçlarını birleştirip içli köfte gibi şekil vererek kapatıyoruz.
Tüm kıymadan bu şekilde köfteler yapıyoruz.
İki kaşık yağ ile iyice yağladığımız tavayı altını açıp kisik buyuk ocağın kısık ateşinde kızdırıyoruz. Ateşi biraz daha açıp köfteler pişene kadar arkalı önlü kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder