Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
11 Ocak 2016 Pazartesi
Kandil Simiti
Kandil Simiti
Malzemeler:
100 gr. margarin veya tereyagi (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına)
2 corba kasigi zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 cay kaşığı toz şeker
1 tatli kaşığı tuz
1 cay kasigi kabartma tozu
3-4 su bardağı un
1 su bardagi kadar Susam
(ben kavrulmuş tercih ettim)
Yarım bardak ılık su
Yapılışı:
Öncelikle yumurtanin akını ve sarısını ayırın. Geniş bir yoğurma kabına 3 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın. (1 su bardağı da hazır beklesin)
Açtığınız çukurun içine yumurta aki ve susam haric geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun . Gerekirse un ilavesi yapın.
Kıvama gelen hamuru mutfak tezgahına alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Koparttığınız hamurları tezgah üzerinde veya elinizde yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin.
Hazırladığınız simitleri yağlı kagit serilmiş fırın tepsisine 1 cm aralıklarla dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Yumurta aklarına fırçanızı batırın ve simitlerin tamamına sürün.
Simitlerin uzerine bol susam serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişirin
Firininiza gore yaklaşık 20 dk. yarım saat.
20 22 tane çıkıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder