Bu Blogda Ara

13 Ocak 2016 Çarşamba

Çıtır Tavuk


Çıtır Tavuk
500 gr. kadar tavuk göğsü
1 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı domates salçası
1 yumurta
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz biberPul biber
Karabiber
Kızartmak için; 
Un
Sıvı yağ.
Tavuk gögüs etini 1 cm. kalınlığında fotograftaki gibi dikdörtgen olarak yada uzun uzun parmak kalınlığında dilimleyin.
Derin bir kap içine salça, yoğurt, yumurta, tuz ve baharatları koyup iyice çırparak karıştırın.
Tavuk etlerini sosun içerisine koyup karıştırın.
Üzerini streç ile kapatıp buz dolabında en az 2-3 saat bekletin
Geniş bir tabağın içine unu koyup ve tavukları una bulayın.
Teflon tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup kızdırın.
Tavuklar   orta ateşte arada cevirerek kızartın.
Sıcak olarak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler