Kolay Tavuk Göğsü Tatlısı
Malzemeler:
5 su bardağı süt,
100 gram tereyağı veya margarin,
1 paket vanilya,
1 su bardağı + 2 kaşık toz şeker,
1 su bardağı + 2 dolu kaşık un,
1 çorba kaşığı pirinç unu,
Tarçın
Yarım paket sade Petit beurre bisküvi yada finger bisküvi (tepsinin altına yapışmaması için)
Yapılışı
Orta boy bir tencereye margarini koyup eritelim.
Unu ilave edip hafif sarıya rengi dönene kadar kavurun.
Sonra içine sütü iyice karıştıra karıştıra ilave edin.
Vanilyayı, toz şekeri, pirinç ununu ilave edip, kaynayana kadar pişirin.
Hazırladığımız karışım sıcakken mikser ile en az 10-12 dakika sakız gibi olana kadar çırpın ve soğumaya bırakın .
Bisküvileri ufalayın yada robotta çekin ve tepsinizin altına serin.( küçük boy cam tepsi kullandım)
Üzerine hazırladığımız karışımı dökmeden önce bir kez daha üzerindeki kabuk dağılana kadar 1 dk. çırpın ve tepsinize dökün.
Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip
üzerine tarçın serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder