Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
11 Ocak 2016 Pazartesi
Ezogelin Çorbası
Ezogelin Çorbası
Malzemeleri
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay fincanı pirinç
Yarım çay fincanı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı tereyağ
1 orta boy soğan
1 domates (kabugu soyulmus)
2 dis sarımsak
1 silme çorba kaşığı kuru nane
1 silme çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
1 çorba kaşığı domates salcasi
1 çorba kaşığı biber salcasi
2 çorba kaşığı un
7 bardak su
İsteğe göre;
1 küçük patates
1 küçük havuç koyabilirsiniz ( ben kullaniyorum)
Yapilisi
Tenceremizde tereyağını eritip unu hafif kavuralim.
Domates soğan sarımsak kullanıyorsanız patates ve havucu irice doğrayıp ekleyelim. Bir iki çevirip sırası ile suyu, mercimegi , pirinci , bulguru ilave edin. Salcalarida ekleyip güzelce karıştırın. Tuzu ve Baharatlarini ilave edin. Pirinç ve mercimekler pişene kadar kaynatın. Parcalayiciniz ile güzelce parcalayin. Eğer katı olursa biraz kaynar su katip 5 dk. daha kaynatın. Çorbaniz hazır.
Eğer hafif taneli seviyorsanız parcalayici yerine iri delikli bir süzgeçten yada kevgirden geçirebilirsiniz. Yada bir dolu kaşık mercimek ve bir kaşık Bulguru mercimekler iyice pisecek kadar ayrı bir kapta pişirip corbaniza ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder