Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
12 Ocak 2016 Salı
Mantı
Mantı
Malzemeleri
4-5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 adet yumurta
içi için:
250 gr az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Tuz
Pişirmek için:
Kaynar su
Servis için :
Tereyağı
Toz kırmızı biber
Sarımsaklı Yoğurt
Nane
Sumak
Pul biber
Yapılışı
Geniş bir kaba unu koyun ortasını açın, yumurtayı kırın, tuzu serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru sert bir hamur olacak sekilde yoğurun.
Üzerinde nemli bir bez örtüp en az 1-2 saat dinlendirin. Sert bir hamur olduğu için dinlendiginde acabiliyorsunuz
Hamurdan bezeler yapın ve
teker teker, hazır yufkadan biraz daha kalın olacak sekilde açın .
Yaklaşık 2 cm e 2 cm kareler halinde yufkalarinizi kesin.
Kıymanızın içine karabiber, tuz ve rendelemiş soğanı ekleyerek yoğurun.
Kıymanın sulanmamasına dikkat edin.
Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurların üzerine koyun. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip bohça gibi şekillendirin.(dilerseniz ikiye katlayip muska şeklide verebilirsiniz )
Hazirladiklarinizi biraz un serili bir tepsiye koyun yapismasinlar.
Eger hepsini kullanmayacaksaniz hafif kizarana kadar fırınlayip hemen kullanmayacaklarinizi buzlukta saklayabilirsiniz.
Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20dk kadar pişirin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin.
1 tatlı kaşığı toz biberi hafifçe kavurun.
Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Nane ve isterseniz pulbiber , sumak serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder