Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeleri
500 gr barbunya (mevsimi ise ayıklanmış taze barbunya)
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 kaşık un
1 orta boy patates (isteğe bağlı )
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy domates
1 tatli kaşığı şeker
2 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı
Barbunyaları bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar soguk su ekleyin ve barbunyalar pişene kadar kaynatin çıkan suyu süzün. ( dikkatli olun çok pisip dagilmasinlar)
Varsa düdüklü tencerede daha çabuk pisecektir.
Patates ve havuclari soyup kup kup yada arzunuza gore dograyin.
Domatesin kabuğunu soyup kup kup dograyin.
Soğanları yemeklik doğrayın veya rendeleyin .
Tencereye zeytinyağını koyup soğanlar pembelesene kadar kavurun unu ekleyin.
Sirayla havuc , patates ve domates ve salcayi ekleyin her eklediginiz malzemede bir kere karistirin.
2 dakika kadar yağda çevirdikten sonra şeker, tuz ve 2 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edin ve 5 dakika kadar patates ve havuçları pişirin. Daha sonra Barbunyalari ilave edin. Patatesler ve havuçlar pişene kadar tencerenin kapağı kapalı ve kısık ateşte pisirin. Suyunu ara ara kontrol etmeyi unutmayın ki tencerenin tabanı tutmasın. Azaldiysa biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp sogumasini bekleyin
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder