Bu Blogda Ara

10 Ocak 2016 Pazar

Zeytinyağlı Barbunya



Zeytinyağlı Barbunya 

Malzemeleri

500 gr barbunya (mevsimi ise ayıklanmış taze barbunya)
1 küçük çay bardağı zeytinyağı 
1 adet orta boy soğan
1 kaşık un
1 orta boy patates (isteğe bağlı )
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy domates
1 tatli kaşığı şeker
2 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı

Barbunyaları bir tencereye alarak  üzerini geçecek kadar soguk su ekleyin ve  barbunyalar pişene  kadar kaynatin çıkan suyu süzün. ( dikkatli olun çok pisip dagilmasinlar)
Varsa düdüklü tencerede daha çabuk pisecektir.
Patates ve havuclari soyup kup kup yada arzunuza gore dograyin. 
Domatesin kabuğunu soyup kup kup dograyin.
Soğanları yemeklik doğrayın veya rendeleyin .  
Tencereye zeytinyağını koyup soğanlar pembelesene kadar kavurun unu ekleyin. 
Sirayla havuc , patates ve domates ve salcayi ekleyin her eklediginiz malzemede bir kere karistirin.
2 dakika kadar yağda çevirdikten sonra şeker, tuz ve 2 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edin ve 5 dakika kadar patates ve havuçları pişirin. Daha sonra Barbunyalari ilave edin. Patatesler ve havuçlar pişene kadar tencerenin kapağı kapalı ve kısık ateşte pisirin. Suyunu ara ara kontrol etmeyi unutmayın ki tencerenin tabanı tutmasın. Azaldiysa biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz. 
Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp sogumasini bekleyin 
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler