Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
28 Ocak 2016 Perşembe
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı)
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı )
Malzemeler
4 adet patlıcan (uzun olsun)
3 adet çarliston yada sivri biber
3 adet domates
Köfte için Malzemeler
400 gr. kıyma
1 yumurta
1 adet soğan
3 yemek kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı irmik
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Sos için Malzemeler
1 adet rendelenmiş domates
1 dolu yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber (arzuya göre)
Tuz
Karabiber
1 küçük bardak su
Kızartmak için ;
Zeytinyağı
Önce sosu hazırlayalım.
Tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın. Rendelenmiş domatesleri, tuz, karabiber, pul biber ve 1 bardak suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Biraz yoğunlaşınca kapatın.
Patlıcanları alacalı soyun ve ince dilimler halinde kesin. Dilimleri 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Sonra kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartın.
Kağıt havlu koyduğunuz bir tabağa alarak fazla yağı süzün.
Köfte için; kıymayı , rende soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu, yumurtayı, galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu bir kaba alıp iyice yoğurun.
Harçtan küçük birer yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Kızgın bir tavada önlü arkalı renk alana kadar kızartın.
Köfteler piştikten sonra ;
iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgâha koyup ortasına bir köfte yerleştirin ve patlıcanları üzerine kapatın. Birer dilim domates ve biber yerleştirip ve kürdanla tutturun.
Bütün patlıcanları bu şekilde hazırlayıp cam fırın kabına dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
200 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder