Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

İrmikli Toplar


İrmikli Toplar

Malzemeleri

3 su bardağı süt
8 kaşık irmik
9 kaşık şeker daha az şekerli isterseniz 8 kasik
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya

Dışı için

Hindistan cevizi ve kakao

Yapılışı

Süte irmik ve şekeri ekleyip ocağa alıyoruz. Kaynayıp kıvam alincaya kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Vanilyayi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan tatlımıza krem şantiyi toz olarak ekliyoruz elimizle veya kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
Bir kaseye su koyup elimizi ara ara suya batırarak küçük yuvarlaklar yapıyoruz.
 Ayrı bir tabakta topların bir kısmını Hindistan cevizine buluyoruz. Baska  bir kapta biraz hindistan cevizine 1 yemek kaşığı kakao ekleyip diğer toplari bulayarak kakaolu topları elde ediyoruz. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Not: krem şantiyi toz olarak kullanıyoruz buna dikkat edelim ve muhallebi iyice sogudugunda krem şantiyi ekliyoruz ki kıvam alsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler