Cızlama Karides Güveçte Fırında
Malzemeler:
500 gr ayiklanmis karides (ortaboy olmasını tavsiye ederim)
4 diş sarımsak
100 gr tereyağ
kırmızı pul biber
bir tutam nane
bir tutam kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı )
Yapılışı :
Karidesleri yıkayın, sarımsakları soyup , dilim dilim kesin.
Tereyağının yarisini tavada eritin içine sarımsakları ve karidesleri ekleyip çok fazla kaşıkla müdahale etmeden karıştırarak 5 dakika kadar orta ateste kavurun,
Beyaz renk alan karides tavasının içine pul biber tuz, kekik, kullanıyorsanız toz biber ve naneyi ekleyin , bir iki çevirip karıştırın ocağı kapatın.
Ardından karidesli karışımı güvece döküp kalan tereyağını ekleyin , dilerseniz biraz daha kırmızı pul biber ve baharat ekleyin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk kadar pişirin,
Sıcak olarak güvecin içinde ve kızarmış ekmek ile servis edin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder