Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Cızlama Karides Güveç fırında

Cızlama Karides Güveçte Fırında 

Malzemeler:

500 gr ayiklanmis karides (ortaboy olmasını tavsiye ederim)
4  diş sarımsak
100 gr tereyağ
kırmızı pul biber
bir tutam nane 
bir tutam kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı )

Yapılışı :

Karidesleri  yıkayın, sarımsakları soyup , dilim dilim kesin.
Tereyağının yarisini tavada eritin içine sarımsakları ve karidesleri ekleyip çok fazla kaşıkla müdahale etmeden karıştırarak 5 dakika kadar orta ateste kavurun,
Beyaz renk alan karides tavasının içine pul biber tuz, kekik, kullanıyorsanız toz biber ve naneyi ekleyin , bir iki çevirip karıştırın ocağı kapatın. 
Ardından karidesli karışımı güvece döküp kalan tereyağını ekleyin , dilerseniz biraz daha kırmızı pul biber ve baharat ekleyin.
Önceden 200 derecede  ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk kadar pişirin,
Sıcak olarak güvecin içinde ve kızarmış ekmek ile servis edin
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler