Bursa'nın Meşhur Cevizli Lokumu
Malzemeler:
3,5 / 4 su bardağı kadar un
1 çorba kaşığı kurumaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı seker
ılık süt ve su karışımı (1,5 su bardağı kadar kontrollü koyun)
İçi için:
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 silme çay kaşığı yenibahar
2 - 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Dilerseniz yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yapılışı :
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapıyoruz ve üzerini nemli bir bezle ortup 1 - 2 saat dinlendirin.
Ceviz ve yenibaharı (kullanıyorsanız tarçını) karıştırın.
Mayalanmış hamuru mümkünse dikdörtgen bir biçimde açıp üzerine yağı sürün. Daha sonra cevizleri her tarafına gelcek şekilde serpip uzun bir rulo şeklinde sarın. Rulodan 3 er parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca elinizle biraz şu serpip nemli bez ve bir başka tepsiyle üzerini kapatın.
10 dk. kadar dinlenince servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder