- 100gr. %70 kakaolu bitter çikolata
- 100 gr. Sütlü çikolata %30 yada %40 kakao
- 4-5 yemek kaşığı şeker damak tadına göre
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 bardak sıcak su
- 1 bardak ılık süt (sıcağa yakın)
Çikolataları ısıya dayanıklı küçük bir kabın içine kırın.
Bu kabı içinde 2 su olan içine girebileceği bir tencereye yerleştirin. En küçük ocakta kısık ateşte çikolatalar benmari usulü eriyene kadar ısıtın.
Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
Eriyen çikolatayı bir kenara alın. Ocağın altı aynı şekilde açık kalsın.
Tencerenizdeki suyu dökün ve şekeri 3 bardak sıcak suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.
Erittiginiz çikolatayı ilave edip tamamen dağılana kadar iyice karıştırın.
1 tatlı kaşığı nişastayı 2 kaşık sıcak suda eritip çikolatalı karışıma hızlıca karıştırarak katın.
Karışım iyice ısınıp kıvam alana kadar karıştırın ve altını kapatın.
Yalnız kaynatmamaya özen gösterin.
1 bardak ılık (sıcağa yakın) sütü ilave edip karıştırın ve bardaklarınıza bölüştürüp sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder