Her defasında dahada profesyonelleşmek,
Daha kıvamında ve daha lezzetli bir hamur
Pizza Tarifi
Doyumluk 3 kişiliktir. (40 cm eninde fırın tepsisi için )
Hamuru bir kaç saat önceden yoğurup streçleyerek dinlendirirseniz daha güzel oluyor.
Hamur için malzemeler:
4-5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya (yada 20 gr yaş maya)
1.5 - 2 su bardağı ılık süt ve su (1 bardak su, yarım bardak süt gibi)
4 kaşık zeytinyağı (sıvı yağ )
Bir tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Sosu için:
1 orta boy soyulmuş küçük doğranmış domates (sadece salça da kullanabilirsiniz o zaman 2 tatlı kaşığı kullanın )
1 çay kaşığı keklik otu yada kekik
1 çay kaşığı şeker
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kuru fesleğen (isteğe bağlı)
1.5 tatlı kaşığı domates salçası
(Yarım su bardağı suda eritilmiş. )
1 dolu kase mozzarella yada kaşar peyniri
İsteğe göre mantar, salam, sosis, sucuk , zeytin, mısır, halka kesilmiş soğan
Yapılışı
Mayayı ılık sütle eritin. Ardından un ve diğer hamur malzemelerini ilave edip yoğurmaya devam edin.
Çok katı olmayan ama hafif katı olan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Yoğurma işlemi bitince streç film ile hamuru sarın ve en az 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Üzerine nemli bezde örtebilirsiniz.
Üst malzemeleri dilimleyin.
Sos için, mikserle veya bir kapta tüm sos malzemelerini karıştırın.
Mayalanan hamuru pişirme tepsinizin boyutuna göre yuvarlak ve incecik açın.(ince hamur isterseniz 1mm kalınlığında, kalın hamur için 2 yada 3mm) Hamuru tepsinize yerleştirin.
Etrafında kenarları içe doğru incecik kıvırın. Ardından hamurun üzerine sosu gezdirip yarım saat kadar dinlendirici.
Üst malzemeleri serin.
Sadece peyniri bekletin.
230 derece önceden ısıtılmış fırında 12 - 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Hamur ince olduğu için çabuk pişecektir.
Fırının başından ayrılmamanızda fayda var.
Fırının ısısını 200 e çekip, tepsiye peyniri güzelce
serpin.
Ve tekrar fırına verin peynirler eriyip dağıldığında
( yaklaşık 2-3 dk kadar) çıkarın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder