Bu Blogda Ara

28 Ocak 2016 Perşembe

Mantarlı Et Sote




Mantarlı Et Sote
Malzemeleri

  • 500 gr. dana kuşbaşı
  • 10 adet kültür mantarı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı Domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı Biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Yarım bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ 


Yapılışı:
Etleri yıkayıp düdüklüde 25 dakika kadar pişirin. Yada normal tencerede yarım bardak kadar su ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirin.
Etler pişerken; soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik olarak doğrayın. Sarımsakları soyun doğrayın.
Mantarları yıkayıp dörde kesin.
( Mantarları limonlu suda bekletirseniz  kararmaz.)
Etler pişince kapağını açın ve
Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişirin.
Doğranmış soğanı, sarımsak, yeşil biberleri tencereye ilave edin.
5 dakika kadar ara karıştırarak pişirin.
Daha sonra mantarları, domatesi ve yarım bardak suda erittiğiniz salçaları ilave edin.
Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişirin.
15-20 dakika en kısık ateşte pişirin. Etlerden bir tane alarak, pişip pişmediğini kontrol edin.  Pişmiş ise altını kapatın.
Pişmemiş ise; biraz daha pişirin.
Sıcak servis edin.
Ben evde pide yapıp sicakken üzerine tereyağı sürdüm ve etleri üzerine koyarak servise sundum.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler