Mantarlı Et Sote
Malzemeleri
- 500 gr. dana kuşbaşı
- 10 adet kültür mantarı
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı Domates salçası
- 1 tatlı kaşığı Biber salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Kimyon
- Yarım bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
Yapılışı:
Etleri yıkayıp düdüklüde 25 dakika kadar pişirin. Yada normal tencerede yarım bardak kadar su ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirin.
Etler pişerken; soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik olarak doğrayın. Sarımsakları soyun doğrayın.
Mantarları yıkayıp dörde kesin.
( Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz.)
Etler pişince kapağını açın ve
Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişirin.
Doğranmış soğanı, sarımsak, yeşil biberleri tencereye ilave edin.
5 dakika kadar ara karıştırarak pişirin.
Daha sonra mantarları, domatesi ve yarım bardak suda erittiğiniz salçaları ilave edin.
Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişirin.
15-20 dakika en kısık ateşte pişirin. Etlerden bir tane alarak, pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmiş ise altını kapatın.
Pişmemiş ise; biraz daha pişirin.
Sıcak servis edin.
Ben evde pide yapıp sicakken üzerine tereyağı sürdüm ve etleri üzerine koyarak servise sundum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder