Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Karnabahar Kızartması


Karnabahar Kızartmasi

Malzemeleri :

1 küçük karnabahar
1 adet buyuk yumurta
1 su bardağı süt yada su
1 su bardağı un
1.5 bardak sıvı yağ (Kızartmak icin)

Üzerine  sos :

1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Bir kasik dolusu ince kiyilmis dereotu
isteğe göre kırmızı pul biber, tuz

Yapılışı:

Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Çok büyükte olmasın çok küçük.
Bir tencereye koyarak üstlerini geçecek kadar su koyup karnabaharlar hafif yumuşayana) kadar haşlayın . (Dilerseniz Buhardada yapabilirsiniz bu işlemi ) Çok yumusamasin dikkat edin (kaynadiktan sonra 8-10 dakika kadar.) Süzüp  biraz soğuması için kenara alın.
Derin bir kapta yumurta , süt ve unu çırpın.
 Karnabaharları bu karışıma batırılıp, kızgın yağa atın ve önlü arkalı kızartın.
Kızaran karnabaharları kağıt havlu  serili tabağa alın.
Servis yaparken üstüne sarımsak ve dereotlu yoğurt ilave edin.
 Tereyağı ve pul biberi küçük bir tavada kavurup, kızarttığınız karnabaharların üzerine dokerekte servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler