Mantar Sote
Malzemeler
500gr. kültür mantarı
2-3 adet sivri biber yada çarliston
2 adet orta boy domates
1 adet soğan
2 dis sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı veya 3 kaşık zeytinyağı
tuz, karabiber,
1 tatlı kaşığı domates salçası
Mantarları yıkayıp bıçak sırtından biraz daha kalın dilimleyin.
Domatesi kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
Biberleri de doğrayın.
Soğanı rendeleyin yada yemeklik doğrayın.
Yarım çay bardağı suda salçayı eritin.
Tereyağını tavanıza koyup eritin.
Soğanları ekleyin pembelesene kadar kavurun.
İçine ince kıyılmış sarımsağı ve biberleri ilave edip biraz daha kavurun. Mantarları ekleyip suyunu salıp , çekinceye kadar harli ateste soteleyin.
En son domatesleri ekleyin.
Domatesler biraz eriyene kadar orta ateşte ağzı açık olarak 3-4 dakika karıştırarak pisirin.
Baharatları ilave edip karıştırın.
Sıcak olarak pilav yanına yada tavuk ve et yemekleriyle servis yapin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder