Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
11 Ocak 2016 Pazartesi
Sekerpare
Şekerpare
Malzemeler:
125 gr. margarin yada tereyag (oda sıcaklığında yumusak)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 tane sarı üzeri için ayrilacak)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı irmik
yarım su bardağı şeker
Yaklaşık 3 su bardağı un (kontollu koyulacak)
Şerbet:
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon
ılık olmasi gerektiginden önce şerbeti hazırlıyoruz. 10 dk. Kadar kaynayan şerbete 4-5 damla ekleyin ve 5 dk daha kaynatın kapatin.
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Unu kontrollü ilave edin ve hazırladığınız hamuruna ceviz büyüklüğünde parçalar koparip yassı olarak biçimde şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve çatalla çizikler atın. 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıyı 5 dk dinlendirip ılık şerbeti yavaşça dökün. şerbeti çektikten sonra üzerini hindistan cevizi yada fındık parçaları ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder