Bu Blogda Ara

26 Ocak 2016 Salı

Kakaolu Çikolatalı Kek




Kakaolu Çikolatalı Kek

4 adet orta boy yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay bardağı kakao
1 paket vanilya
1.5 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz

Üzeri için isteğe bağlı
Fındık yada ceviz kırıkları
1- Bir paket kakaolu pudingi üzerindeki tarife göre pişirip kekinizi süsleyebilirsiniz.
2- Ganaj krema ile susleyebilirsiniz
3 - Yada daha pratik evinizde varsa kahvaltılık çikolatadan 4-5 kaşık ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
 Bir tencereye kaynar su koyup çikolata koyduğunuz kabı içinde 5 dakika oturtun.  Akışkan hale gelen çikolatayı kekin üstüne sürün.

Yumurta sarıları ile şekeri çırpın. Üzerine yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Yumurta akları ve bir çimdik tuz dışında geri kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
Yumurta akları ve tuzu cam yada plastik temiz başka bir kapta iyice kabarıp bembeyaz olana kadar 5-6 dakika çırpın.
Bir spatula (tahta yada plastik) yardımı ile kek karışımına söndürmemeye dikkat ederek yedirin.
Kek kalıbınızı yağlayın, içine kek harcınızı dökün.
İlk yarım saat kesinlikle fırın kapağını açmayın.
180 derecede ısıtılmış fırında normal şartlarda 45-50 dakika pişirin.(pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir dikkat edelim)
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler