Bu Blogda Ara

25 Ocak 2016 Pazartesi

Otlu poğaça


Otlu Poğaça 
Malzemeler


  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak )
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr. tereyağı yada margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase peynir
  • yarım demet dereotu (ince kıyılmış )
  • 5-6 yeşil soğan  (ince kıyılmış )
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • İsteğe bağlı biraz taze sarımsak 
  • İsteğe bağlı biraz  pul biber
  • 4 su bardağı kadar un (az gelirse yarım bardak kadar ilave edebilirsiniz)


Yapılışı

Yeşillikler hariç tüm malzemeler ile hamuru ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
 Daha sonra yeşillikleri ekleyin.
(İsterseniz yeşillikleri biraz daha arttırabilirsiniz)Hamur peynirle birlikte yumuşak bir kıvam alır, tekrar kıvamını bulmak için yaklaşık 1 bardak kadar un ekleyerek tekrar yoğurulur.
Daha sonra cevizden biraz daha büyük parçalar alıp , yuvarlayıp şekillendirerek yağlanmış yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler