Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
15 Ocak 2016 Cuma
Köz Patlıcanlı Karnıyarık
Köz patlıcanlı Karnıyarık tarifi
Malzemeler
6 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış yada rendelenmis)
2 diş sarımsak (yemeklik doğranmış)
300 gr. kıyma
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy domates (yemeklik doğranmış)
3-4 dal maydanoz
tuz, karabiber,kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon ve kekik
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
İsterseniz üzeri icin
Büyükse 3 adet küçükse 6 adet sivri biber
Yapılışı
Patlıcanların saplarını kısaltın ve teflon tavada yada koz tavasinda közleyin. Közlediğiniz patlıcanlarin kabuğunu soymak isterseniz bir posete alıp ağzını kapatarak biraz bekletin ve soyun. (Ben kabuklu sunumu tercih ettim)
3 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tencereye kiymayi ilave edin. Bir iki dakika karıştırın soğan,sarimsak, tuz ve baharatlari ilave edin.Suyunu salip cekene kadar soteleyin
Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri ilave edip 5 dakika soteleyin.
Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın.
Patlıcanları yaglanmis fırın tepsinize dizin ve ortasına çok derin olmayan bir çizik atın ve çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun.
Biberleri patlıcanların üzerine alın.
1 su bardağı su , biraz tuz ve salçayi karıştırın. Dilerseniz
Sosu karnıyarıkların üzerinden doğru tepsiye dökün.
Önceden 190 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder