Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Mantarlı sebzeli tavuk sote


Mantarlı Sebzeli Tavuk Sote 

500 gr. Kuşbasi tavuk göğüs eti
5 adet orta boy mantar
1 küçük soğan
2 domates
1 tatlı kaşığı Salça
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı toz biber
Varsa 3 renk biber 3 ununde yarısını kup kup doğrayın.  Yoksa 2 adet sivri biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı

Tava yada tencerenizin altını açın ısının
Kızgın tavaya Kuşbasi tavuk etlerini atıp hızlı ateşte hızlıca karıştırıp muhurleyin. Mantarları dograyip ilave edin. Sularını salıp çekince yağı ilave edin ocağı kisin. Küçük küçük dogradiginiz Soğanları ve sarımsaklari ekleyin karıştırın. Küp küp doğranmış biberleri ilave edin.
Hafif kızarıp renkleri dönünce kup kup doğranmış domatesleri ilave edin. 1 tatlı kaşığı Salçayi yarım bardak kaynamis suda eritin .yemeğe tuz ve baharatlari ilave edin. Salçalı suyu ekleyip yemek suyunu çeken kadar  pişirin .
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler