Çi Börek
Malzemeler:
(15-16 adet çıkıyor )
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke (koymaya bilirsinizde)
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karbonat
1 su bardağı ılık su
İç harcı:
Yumruğumuz büyüklüğünde dana kıyma
2 orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Acı sevenler için biraz pul biber
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
Hamurumuzu kulak memesi kıvamında (yani ne çok sert ne de yumuşak ) yoğurup üzerini nemli bezle örterek 1 saat kadar dinlendirin.
Soğanı rendeleyin, kıyma ve karabiber ile karıştırın. İçine 1 çay bardağı kadar su ilave edip iyice karıştırın.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp, tatlı tabağı büyüklüğünde yufkalar açın.
Kıymalı harçtan içine bir dolu yemek kaşığı kıyma koyup kenarlarını iyice kapatın.
Dilerseniz çatalla kenar uçlarını bastırarak şekil verebilirsiniz.
Derin bir kapta bol ve kızgın yağda arkalı önlü altın rengi olana kadar kızartın. Kağıt havlu serdiğiniz tabağa çıkarın. Yalnız ocak çok hızlıda olmamalı büyük ocağınızı çok az kısarak kızartmanızı öneririm .
Böylece hem içi pişer hemde fazla yağ çekmez
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder