- 4 adet kereviz
- 1 portakalın suyu
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Varsa değirmen karabiber
Yapılışı
Tencereye zeytinyağını ve şekeri koyup altını kısık ateşte açın.
Kerevizleri soyup , iri boyda küp küp doğrayın. Tencerenin altını biraz hızlandırıp kerevizleri koyun . Malzemeleri hazırlayana kadar biraz kavrulsun. Soğanları rendeleyelim,sarımsakları küçük küçük , patatesleri küp küp doğrayalım. Havuçları da halka halka doğrayalım Kerevizlerin üstüne hepsini ilave edelim.
Üstüne tuz,karabiber, portakal suyu ve limon suyunu da ekleyerek orta ateşte yaklaşık 30 dakika kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder