Bu Blogda Ara

6 Ocak 2016 Çarşamba

Paskalya Çöreği (Mayalı)


Paskalya Çöreği ( Mayalı )
(Nalan teyzenin tarifi , denedim fotoğraftaki gibi oldu 😊)

Malzemeler:
1 bardak ılık sut 
1 bardak sıvıyag  
8 yemek kaşığı toz seker (biraz daha şekerli isterseniz 10 kaşık koyabilirsiniz)
1 silme yemek kasıgı mahlep 
(yumuşak olsun isterseniz 1 tatlı kaşığı ) 
3 yumurta (bırının sarısı üstüne ayrilacak)
2 paket instant maya  
aldıgı kadar un 
Sarımtırak bir renk isterseniz yarım çay kaşığı toz Safran. 

Üzeri için

İsteğe göre çörek otu ve susam
Yada ince ince doğranmış veya iri kırılmış findik

Yapılışı 

Once ılık sutte mayaları eritiyoruz sonra un hariç butun malzemeler derin bir yogurma kabında elle iyice karıştırılır ve un azar azar ilave edilir.
Kulak memesi yumusaklidinda bir hamur elde edene kadar iyice yogurulur.  yogurulan hamurun ustu nemli bir bez ile örtülüp 1 bucuk saat mayalandırılır . Daha sonra hamur eşit iki parcaya bölünür. İkiye bölünen parçalarida 3 eşit parcaya bolun. Ilk 3 hamuru tezgahta yuvarlayarak uzatin. Fazla inceltmemeye dikkat edelim.Yaklasik 30 cm kadar uzattigimiz 3 hamuru uclarini birlestirip sac orgusu seklinde orelim. Yağlı kağıt serilmis tepsiye alınıp, yarım saat tepsı mayalanması beklenir.  Uzerlerine yumurta sarısı sürülür istege gore cörek otu , susam yada kırılmış doğranmış fındık parcalari  serpilir. onceden ısınmıs 180 derecede ustleri kizarana dek pişirilir.  Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler